Facebook

Jeugdvolleybal

Ben je tussen de 6 en 12 jaar of zit je op de middelbare school en lijkt volleyballen je een leuke sport? 
Kom dan een keer meedoen met volleybal bij Nakala in MFC Het Rietveld in Nagele!

In deze moderne sporthal wordt wekelijks gevolleybald door de jeugd en jongeren van Nagele volgens het CMV-model (Cool Moves Volley). Afhankelijk van je leeftijd leer je op verschillende niveaus, stapsgewijs volleyballen. 

Trainingen
Je traint minimaal 1 keer per week. De volleybaltraining begint altijd met een warming-up. Daarna doen we leuke oefeningen en spelletjes om de techniek te leren, te werken aan snelheid en conditie en in teamverband te spelen. Je leert de service, pass, set-up, smash, blok en duik, maar ook loop- en balvaardigheids-oefeningen. Regelmatig sluiten we de training af met een wedstrijdje. Daarnaast worden er vanaf niveau 4 regelmatig extra techniektrainingen georganiseerd. De trainingen worden meestal gegeven door ervaringsdeskundigen, die inmiddels heel wat trainingsuren op hun naam hebben staan én ook jaarlijks bijgeschoold worden. Er vinden trainingen plaats op verschillende niveau's.
Klik hier voor een overzicht van de verschillende niveau's.

Wedstrijden
Zodra je het volleyballen een beetje onder de knie hebt, speel je zaterdag een aantal wedstrijden in de Noordoostpolder en omgeving. Er zijn 2 spelrondes: oktober t/m december en februari t/m april. Per spelronde speel je op 5 à 6 zaterdagen een aantal wedstrijden. In de spelronde februari t/m april 2015 deed Nakala met 9 teams mee in de competitie en werden er 6 teams kampioen! Een ontzettend knappe prestatie!

Ook zin om (weer) deel te nemen aan deze leuke teamsport?